П'ятниця, 26.04.2024, 00:34
Приветствую Вас Гість | RSS



Комунальний заклад культури
"Централізована бібліотечна система"
Старокостянтинівської міської ради

Меню сайта
Наші партнери


15:06
“Спасибі долі, що мені судила у цьому краї пізнати світ”
Все більше відкривається таємниця долі й творчості нашої землячки, поетеси, письменниці – Катерини Спиридонівни Волченко, яка на даний час проживає в с. Левківка. 25 січня вона відзначила свій 80-річний ювілей.  
Народилась Катерина Спиридонівна в Криму у 1936 році. Закінчила Сімферопольський бібліотечний технікум. В 1956 році по закінченню його по розпреділенню поїхала на роботу в Хмельницьку область. Працювала сільським бібліотекарем аж до виходу на заслужений відпочинок. На цьому етапі її творчий шлях тільки набирає сили. Цю силу дає село. Саме воно дарує живе спілкування з природою, з вічними витоками краю, де живе, збагачує мовою, вчить бути господарем, любити все живе, що навкруги, вчить терпінню, плекає багату, щедру, чуйну душу, по-дитячому відкрите серце, здатне творити велике диво – Поезію.
У її доробку багато нарисів, оповідань, повістей і романів для дорослих. Дітям пише казки і оповідання. Пише українською та російською мовами. Друкувалась в багатьох районних та обласних газетах.
29 січня в приміщені Левківського будинку культури відбулась творча зустріч «Із мрією – в життя», приурочена  80–річчю від дня народження ювілярки.
З теплими словами побажань та музичними вітаннями звернулися до Катерини Спиридонівни аматори гуртка художнього слова «Пролісок» - Каріна Товщик, Надія і Софія Омельчишина, Діана Коломієць та вокальна група «Оберіг», (учасником якої являється і сама К.С. Волченко), гуртківці естрадної пісні «Первоцвіт» - Неля Коломієць та Софія Згерська.
 Організували свято клубний працівник Катерина Коломієць та бібліотекар Іванна Матер’ян. Багато було прочитано віршів, гуморесок авторки, пролунало безліч пісень.
Різне траплялось в житті Катерини Спиридонівни, але коли є мрія, улюблена справа, бажання творити добро, вистачає сили віддаватись їм сповна – життя не пройшло даремно.

Многії літа, Вам, Катерино Спиридонівно, міцного здоров’я та мирного неба на головою!

Просмотров: 716 | Добавил: віталій | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архив записей
Статистика

Онлайн вього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0