Вівторок, 16.04.2024, 13:44
Приветствую Вас Гість | RSS



Комунальний заклад культури
"Централізована бібліотечна система"
Старокостянтинівської міської ради

Меню сайта
Наші партнери


12:36
Центр пробації інформує

День Незалежності України - величне та важливе свято, що відіграє важливу роль для всіх нас, адже показує наше прагнення жити в вільній та процвітаючій країні. Запорукою цього є об’єднане та безпечне суспільство. Але, що робити з людьми, які вчинили злочин та є потенційно небезпечними для інших? З такими людьми працює система пробації України. Уповноважені органи з питань пробації відносяться до структури правоохоронних органів України, та працюють з особами засудженими до кримінальних покарань не пов’язаних з позбавленням волі, а також зі звільненими від вибування покарання з випробуванням.

Метою пробації є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності.

Основними заведеннями пробації є підготовка досудових доповідей щодо обвинувачених, здійснення нагляду та соціально вихована робота з засудженими до кримінальних покарань не пов’язаних з позбавленням волі, а також зі звільненими від вибування покарання з випробуванням, що передбачає диференційований підхід та надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги, сприяння у працевлаштуванню, залученню до навчання, участь у соціально корисній діяльності.

Соціально-виправна робота з такими людьми в громаді, без відриву від суспільства – дуже важлива, адже перебуваючи у в’язниці, ці особи нажаль не виправляються, а навпаки отримують різноманітні кримінальні навички та світогляд. Саме державні та громадські організації у суспільстві можуть надати таким людям кваліфіковану юридичну, соціальну психологічну допомогу, сприяти їхньому працевлаштуванню та навчанню, також присутність рідних та близьких може чинити позитивний вплив, що загалом сприяє усуненню причин, які підштовхували цих громадян на вчинення злочину.

Також великий внесок у виправлення засуджених осіб вносять і волонтери пробації, що своїм прикладом, натхненням і працею змінюють цих людей на краще.

Суб’єкти пробації користуються всіма правами людини і громадянина, передбаченими Конституцією України, крім обмежень, визначених законами України і встановлених рішенням суду, це звичайні люди, які в минулому робили помилки, але вони, як ми з Вами також потребують толерантного та позитивного ставлення. Отже саме спільними зусиллями ми зможемо забезпечити максимальну безпеку нашого суспільства.

Олександр Рябов, психолог
Старокостянтинвського міськрайонного сектору
філії Державної установи «Центр пробації»
у Хмельницькій області.

Просмотров: 188 | Добавил: librari1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНед
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Статистика

Онлайн вього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0