П'ятниця, 29.03.2024, 06:52
Приветствую Вас Гість | RSS



Комунальний заклад культури
"Централізована бібліотечна система"
Старокостянтинівської міської ради

Меню сайта
Наші партнери


13:13
Кленівські читання у Старому Острополі
mal

4 жовтня виповнилося 125 років від дня народження поета, перекладача, літературного критика О́свальда Бу́рґгардта, якого ми усі більше знаємо як Юрія Клена. Його ім'я відомо далеко за межами України. Він народився 1891 року на той час в с. Сербинівка Волинської губернії, нині це Старий Остропіль Старокостянтинівського району. Будучи німцем за народженням, він вважав себе українцем за духом і присвятив своє життя і творчість Україні.

mal

Саме тому, вшановуючи пам'ять непересічної постаті в нашій літературі, видатного українського поета, його внесок у літературу, з нагоди 125-річчя виникла ідея започаткувати Кленівські читання.

Поетичний захід, організатором якого виступив Олександр Климчук, пройшов 8 жовтня в с. Старий Остропіль. У ньому взяли участь поети, актори, волонтери, барди, поціновувачі таланту Юрія Клена.

mal

На початку зустрічі з основними віхами життя та діяльності Юрія Клена присутніх ознайомив представник німецької діаспори Володимир Давидович Бауер. А детальніше про творчість поета розповіли ведучі заходу Оксана Ярощук та Оксана Дідух. До того ж усі учасники свята мали змогу ознайомитись з матеріалами літературної викладки «Барвистий світ його душі».

Неперевершено видовищним для глядачів став уривок з моно-вистави "Прокляті роки" у виконанні талановитого актора та режисера Моно-театру "Кут" Володимира Смотрителя.

mal

Багато гарних слів про поезію Юрія Клена та власні доробки прозвучали з уст членів Хмельницького обласного осередку Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України» Маргарити Шеверноги, Любові Середунич, Грошко Валерія, Говорун Валентини та ін.

Родзинкою свята став виступ волонтера, поета, барда Сергія Білецького. Його творчість багато в чому нагадує творчість Юрія Клена. На сцені він так само пропагує українську історію і культуру, пише про події на сході, про справжніх героїв нашого часу.

mal mal

Ліричні мелодії на скрипці, які виконала Юлія Кротевич, зачарували усіх присутніх. А виконання пісні «Два кольори» Олегом Круторогим зірвало бурю овацій.

По завершенню заходу організатори провели церемонію покладання квітів до символічного каменя.

Просмотров: 426 | Добавил: віталій | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНед
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Статистика

Онлайн вього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0