Середа, 24.04.2024, 20:17
Приветствую Вас Гість | RSS



Комунальний заклад культури
"Централізована бібліотечна система"
Старокостянтинівської міської ради

Меню сайта
Наші партнери


11:14
«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття»
Тарас Григорович Шевченко – видатний український письменник та поет, чия творчість є символом українського народу та фундаментом, на якому тримається вся наша українська культура. Шевченків «Кобзар» є Біблією українського народу, якій судилося бути безсмертною, бо сам народ визнав її своєю книгою. У духовній історії України Шевченко беззастережно посідає виняткове місце.
 
4 березня на території Чорнянської сільської ради в с.Шевченко, яке було названо на честь Великого Поета, біля пам’ятника Кобзарю, в рамках року Т.Г.Шевченка в Україні й з нагоди 200-річчя від дня його народження було проведено літературно-поетичну годину «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття».
 
Організовували захід бібліотекар та завідуючий клубом спільно з учнями школи.
 
Під час заходу учні декламували вірші геніального поета. У його творах переплелися долі кріпачок з долею неньки-України, боротьба гайдамаків та козаків із боротьбою за щастя і волю. На найвищу височінь підніс Кобзар духовну велич і красу.
 
 
У сільській бібліотеці також було презентовано книжкову виставку «Шевченкове слово у віках не старіє». Книги, представлені на виставці, знайомлять читачів із життєвим та творчим шляхом поета, його літературним і творчим доробком.

Великого Кобзаря – народного мислителя та творця – справедливо вважають народним пророком… Безсмертна могутня сила його таланту, проникливість і глибина його думки, ніжність і пісенність його лірики, мужність його любові до своєї Батьківщини, до свого народу.
 
Пам’ять про нього живе і буде жити вічно в серцях українського народу.
 
Зав. бібліотекою Валентина Борисюк
Просмотров: 584 | Добавил: librari | Рейтинг: 3.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Березеь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНед
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Статистика

Онлайн вього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0