П'ятниця, 29.03.2024, 03:37
Приветствую Вас Гість | RSS



Комунальний заклад культури
"Централізована бібліотечна система"
Старокостянтинівської міської ради

Меню сайта
Наші партнери


13:30
«Молодь проти насилля» (Центральна районна бібліотека)

З 25 листопада по 10 грудня 2017 року на території України проводиться акція «16 днів проти насильства», ціль якої привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім'ї та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

Саме цій тематиці було приурочене засідання клубу «Ти і закон», яке відбулось у центральній районній бібліотеці за участі спеціалістів Старокостянтинівського Кризового центру психолога Л. І. Андрійчук та соціального працівника Ж. А. Яворської, а також юриста міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги О. А. Балясної. Крім постійних членів клубу у засіданні взяли участь старшокласники ЗОШ № 8.

Під час діалогу спеціалісти звернули увагу присутніх на масштабність проблеми та необхідність проведення заходів щодо попередження насильства в сім’ї, ознайомили із видами насильства та відповідальністю за вчинення протиправних дій, а також пояснили, як себе поводити та куди звернутися за допомогою під час жорстокого поводження у випадку домашнього насильства

Кожний учасник заходу отримав номери контактних телефонів Гарячої лінії з питань запобіганню насильству.

Доповненням заходу став огляд тематичної виставки «Молодь проти насилля», яка доповнювалась плакатами та буклетами «Ми проти насильства», «Насильство в сім’ї», «Насильство. Підтримай дитину у скрутний час», також було продемонстровано відео презентацію відповідної тематики.

Підсумовуючи захід, керівник клубу О. Дідух разом з підлітками зробили висновки, що профілактика насильства є надзвичайно важливою і правове виховання молоді повинно носити системний характер. Дуже актуальними є статеве виховання молоді, правове виховання громадян у сфері сімейних стосунків це один із засобів подолання насильства.

Просмотров: 379 | Добавил: librari1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНед
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архив записей
Статистика

Онлайн вього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0