Субота, 20.04.2024, 16:52
Приветствую Вас Гість | RSS



Комунальний заклад культури
"Централізована бібліотечна система"
Старокостянтинівської міської ради

Меню сайта
Наші партнери


12:48
“Ой на Івана нічка мала”

Івана Купала - це традиційне свято, яке відзначають в Україні в ніч на 7 липня. Історично цей день був днем сонцестояння.

7 липня 2018 року біля Великочернятинського будинку культури пройшло святкове театралізоване дійство, присвячене Дню Івана Купала. Організаторами свята виступили працівники СБК Римар Г.П., Римар Н.П., зав. Бібліотекою-філією с.В.Чернятин Кожевнікова О.В. за підтримки сільського голови Дзюм О.І.

Для жителів та гостей села були представлені фрагменти традиційного святкування цього дня з найдавніших часів. Дівчата прикрасили Марену, водили хороводи, заплітали вінки та коси, змагаючись у майстерності, а хлопці показували свою спритність та витривалість у інших різноманітних конкурсах. На свято завітали Водяний з русалками та Баба Яга з відьмою, а "Дикі танці" найменших учасників неабияк повеселили присутніх. Яскраво палав Купальський вогонь, запрошуючи усіх бажаючих приєднатися до святкування.

А жителі села Гребенинка мали змогу взяти участь у цікавому щорічному фольклорному дійстві "На калину роса впала - в нас на вулиці Купала". Пісні, танці, жарти та сценівки - це далеко не все, чим розважались присутні. Захопили конкурси від завклуба та прийшлась до смаку гостям польова юшка від бібліотекаря Нич С.М. І вже традиційно масове гуляння продовжилось біля річки, де дівчата пускали на воду віночки та Купайло. З настанням темряви, за давнім звичаєм, всі, хто бажав, стрибали через багаття.

Багато жителів та гостей села зібралось біля приміщення будинку культури с Верхняки.

Купальське свято розпочалось танцювальною композицією »Купальська ніч» у виконанні у виконанні найменших учасників дійства.

В програмі заходу прозвучало багато обрядових пісень у виконанні жіночої вокальної групи «Калинонька»

Просмотров: 449 | Добавил: librari1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНед
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Статистика

Онлайн вього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0