Четвер, 28.03.2024, 15:11
Приветствую Вас Гість | RSS



Комунальний заклад культури
"Централізована бібліотечна система"
Старокостянтинівської міської ради

Меню сайта
Наші партнери


10:55
Шевченківський тиждень в бібліотеках Старокостянтинівщини

    Щороку, на початку березня Україна вшановує пам'ять геніального поета Тараса Григоровича Шевченка. Поета, талант якого через роки вражає своєю багатогранністю і неповторністю. 

    До 202 річниці від дня народження Т.Г. Шевченка Старокостянтинівська ЦБС організовує Шевченківський тиждень в рамках якого кожна бібліотека системи проводить свій захід: книжкові виставки, перегляди, літературні мозаїки, діти читають улюблені вірші Кобзаря, пізнаючи величність Тарасового   слова.  

   Зокрема, 9 березня з метою ознайомлення дітей молодшого шкільного віку з життєписом великого сина українського народу Т.Г. Шевченка, виховування любові і поваги до спадщини, яку залишив поет, у Левківській школі відбувся літературний ранок «Славний син України». Захід був організований сільським бібліотекарем Матер’ян І. М. та вчителем початкових класів Вакалюк Г. М.   На літературному ранку діти були ознайомлені з підбіркою видань великого поета. Пролунали вірші у виконанні учнів 4 класу: «Сон»,   «Тече вода з під явора», «Мені тринадцятий минало», «Заповіт» та інші.

   В Новоселицькій бібліотеці проведено  урок-подорож «Тернистими шляхами долі…». Цікавим для учнів  5-9 класів був огляд тематичної полиці «Тарасові слова – то правда жива». Щоб вшанувати  пам'ять великого поета, і розповісти дітям щось нове, незнане для себе раніше бібліотекар Микола  Сопронюк познайомив  присутніх з маловідомими фактами з біографії Тараса Шевченка, та спогадами сучасників поета.  Учні читали його неперевершені, вічно живі твори.   А найбільше сподобалось дітям відповідати на запитання  вікторини–турніру «Чи знаєш ти Шевченка?» Найактивнішими учасниками заходу стали Альона Вовчемис, Тетяна Яцюк, Ольга Підгородецька  та Максим Дивак.

   У Вишнопільській сільській бібліотеці, теж 9 березня, було проведено відкритий перегляд літератури до 202-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка: " Шевченко - художник і поет".


Просмотров: 610 | Добавил: віталій | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Березеь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статистика

Онлайн вього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0