П'ятниця, 26.04.2024, 14:42
Приветствую Вас Гість | RSS



Комунальний заклад культури
"Централізована бібліотечна система"
Старокостянтинівської міської ради

Меню сайта
Наші партнери


08:39
«Будемо пам’ятати, доки живемо»

Віддати данину шани героям війни, і тим, хто захищав Батьківщину десятки років тому, і тим, хто боронить її сьогодні був покликаний циклу заходів «Будемо пам'ятати, доки живемо», що пройшов бібліотеках системи з нагоди Днів пам'яті та примирення, присвячених пам'яті жертв Другої світової війни.

В рамках циклу всі бібліотекарі району взяли участь у мітингах та урочистостях, які пройшли у їх населених пунктах.

Зокрема у с. Іршиках біля обеліску воїнам визволителям, який знаходиться біля будинку культури зібрались майже усі жителі села. У сонячний травневий день біля пам'ятника було організовано і проведено мітинг на тему «Ніхто не забутий , ніщо не забуте».

З вітальним словом виступила директор школи Мельничук Світлана Василівна. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у ті далекі роки війни. Діти поклали до пам'ятника живі квіти , як символ вічної пам'яті про наших героїв.

У бібліотеці було організовану та презентовано книжкову виставку на тему «Шляхами подвигу та слави» на якій зібрано, як документальну так і художню літературу про подвиг та героїзм Українського народу в період війни, також було організовану виставку дитячих малюнків на тему «9 травня – День Перемоги».

В селі Пашківці 8 травня в будинку культури було проведено годину пам'яті « Тих днів не згасне слава!» для учнів Пашковецького НВК 1-10 кл. Особливо хочеться відмітити за чудове декламування вірша учнів 8-кл: Гіску Анну,Первака Нікіту, Краснолуцьку Яну.

А 9- травня біля пам'ятника, відбулася година-вшанування пам'яті полеглих у Другій світовій війні та воїнів української армії, які захищають незалежність та цілісність країни у зоні проведення АТО «Перегортає пам'ять сторінки» .

Учні школи, вчителі,жителі села,працівники культури та бібліотеки зібралися привітати учасника бойових дій, ветерана війни, жителя с. Пашківці Лавренюка Степана Наумовича та вшанували пам'ять односельчан, які відали своє життя за мир.

Просмотров: 345 | Добавил: librari1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статистика

Онлайн вього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0