Субота, 27.04.2024, 00:03
Приветствую Вас Гість | RSS



Комунальний заклад культури
"Централізована бібліотечна система"
Старокостянтинівської міської ради

Меню сайта
Наші партнери


07:51
Щоб відбулися зміни – потрібно їх втілювати. Проект “Пульс” в Старокостянтинові

Про децентралізацію говорили в Старокостянтинові 7 травня в Центральній районній бібліотеці. Захід відбувся в рамках проекту «ПУЛЬС», який покликаний підвищити обізнаність громадян та їхнє розуміння реформи місцевого самоврядування.

Організаторами заходу були громадська організація “Старокостянтинів небайдужий” разом з Центральною районною бібліотекою, які стали переможцями у конкурсі оголошеному міжнародною організацією IREX «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні».

Завдання проекту “Пульс” це посилення спроможності громад, надання можливостей для їхнього формування та подальшого стабільного розвитку. А діяльність спрямована на інформування та залучення громадськості до процесу реформ децентралізації та до співпраці з органами місцевого самоврядування.

І хоча представники усіх старокостянтинівських органів місцевого самоврядування прогнозовано проігнорували захід, все ж на думку учасників він видався вдалим.

Думки та враження учасників заходу, що пролунали по закінченні:

Гарна ідея, дуже гарно все сформовано та показано, хоча існують певні застереження у реалізації проекту децентралізації в Україні через корупцію, – говорить громадський активіст Станіслав Мушкет.

Чудовий захід, – каже юрист Оксана Балясна, – і дуже потрібний нашій громаді, я знаю керівника сільської ради, який давно цікавиться даним питанням.

Побувавши тут я розширив коло знайомств, побачив багато цікавих людей, – ділиться враженнями депутат міської ради Олександр Шевчук, – Вважаю що для того, щоб побороти песимізм, який був під час обговорення, потрібно подвоїти/потроїти зусилля в реалізації процесу децентралізації. Якщо у нас будуть такі події я обов’язково візьму в них участь!

Ми не є прихильниками чи противниками цієї реформи, ми інформатори. Наша головна мета була послухати учасників та їх позиції, – каже один з організаторів Павло Слободенюк. – Для того щоб щось змінювалось – має щось відбуватися, все в наших руках!

Я усім бажаю натхнення щось змінювати, не тому що нас хтось спонукає до того, а тому що ми хочемо цих змін: ми до них дозріли, ми до них готові, у нас є вміння та віра для того, щоб починати втілювати ці зміни. Адже кожна людина на своєму місці може зробити все, з однієї людини, з одного оптиміста та ентузіаста можуть початися величезні зміни, чого я бажаю нашому місту! – підсумувала наш експерт Олександра Боровик.

 

Дякуємо за участь у нашому заході регіональному представнику IREX Любові Квасюк. Посилання на відео:
https://www.youtube.com/watch?list=PLpnJmk3cCxTvq7RhA8zu_weiIIfkXQE6E&v=skQRgoacKK0

За матеріалами сайту "Старокостянтинів небайдужий"

Просмотров: 369 | Добавил: віталій | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн вього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0