П'ятниця, 26.04.2024, 23:25
Приветствую Вас Гість | RSS



Комунальний заклад культури
"Централізована бібліотечна система"
Старокостянтинівської міської ради

Меню сайта
Наші партнери


12:48
Україна. Історія Великої Держави.

 

Шагала В. Українська мальована історія: збірка малюнків і коміксів / Володимир Шагала; упоряд. Андрій Курков, Валентин Кондратюк. – Львів: Меморіал, 2021. – 800 с.: іл., портр.

Уперше оприлюднюються самвидавні альбоми малюнків і коміксів заслуженого працівника культури України, відомого краєзнавця, художника-самоучки Володимира ШАГАЛИ (1919-2001) у їх авторському, оригінальному вигляді, без жодних скорочень, перестановок, довільного втручання і смакового модерування. Адже йдеться про справжні високовартісні пам'ятки епохи - твори Видатного Українця, які заслуговують на шанобливе ставлення й автентичне, навіть академічне опублікування.

На обкладинці: Костел Пресвятої Трійці XVI-XVIII століть у селищі Нижанковичі на Львівщині. Світлина Максима РІТУСА, 2020.

 

Чернов М. Незалежні. 100 найвизначніших фотографій сучасної України: [фотокнига]: науково-попул. вид./ Мстислав Чернов.- Київ: Ваш автограф, 2021.- 240 с.

Книга "Незалежні - це документальні фотографії від понад 60 українських фотографів. Розміщені в хронологічному порядку починаючи від проголошення Незалежності України й до сьогодення, фотокнига охоплює тридцятирічний період сучасної історії України. "Незалежні" - це політичні, культурні, спортивні події, трагедії, надії, гордість та радість України - не просто репортажні фотографії, а культурна спадщина, краща Українська документалістика, яка до цього ніколи не була зібрана під однією обкладинкою. “Незалежні” - це унікальна збірка, що поєднує високохудожні фотографії найвідоміших українських документалістів сучасності з невідомими світлинами, які ще не знайомі широкій аудиторії.

 

 

Бойко О. Д. 30 років Незалежності України: до 18 серпня 1991 р.: у 2-х т./ Олександр Дмитрович Бойко; продюсер проєкту Данило Яневський.- Харків: Фоліо, 2021.- Т.1.- 446 с.

На початку 90-х років ХХ ст. сталася подія, що кардинально змінила хід світової історії — розпався Радянський Союз, а на політичній карті світу з’явилася низка нових самостійних держав, однією з яких і була Україна. Які події передували цьому розпаду, яку роль зіграли «перебудова», «гласність» та «демократизація», якими були перші кроки національного відродження, як ставала на ноги народна опозиція комуністичній владі та яким був шлях утвердження державного суверенітету. Ця книга не тільки для істориків, політиків чи журналістів, вона адресована усім читачам, які бажають зрозуміти, як і чому виникла на політичній карті світу Незалежна українська держава, дізнатися, що реально відбувалось за лаштунками динамічних та драматичних подій 1985—1991 років.

 

 

Бойко О. Д. 30 років Незалежності України: від 18 серпня 1991 р. до 31 грудня 1991 р.: у 2-х т./ Олександр Дмитрович Бойко; продюсер проєкту Данило Яневський.- Харків: Фоліо, 2021.- Т.2.- 446 с.

Детальний та обґрунтований аналіз подій та процесів, що відбувалися в останні чотири місяці формального існування радянської імперії; ретельне вивчення механізму, специфіки та наслідків трансформаційних змін на фінішному етапі доби перебудови (серпень — грудень 1991 р.); з'ясування місця та ролі України у цих карколомних суспільних перетвореннях набувають напередодні 30-ї річниці проголошення незалежності особливої актуальності й неабиякої ваги та значення.

 

 

 

Відродження української національної символіки : зб. ст.наук.-попул. вид./ упоряд. А. Бережина та ін. – Київ: ВД журн. «Пам`ятки України», 2021.– 560 с.: іл.– (Бібліотека жуpналу «Пам`ятки України»).

У цьому виданні представлено низку матеріалів і документів, присвячених історії української національної символіки та її відродженню у період боротьби за українську державність і після здобуття Незалежності. До другої частини збірника включено статті за тематичним принципом. Відкривають її дослідження традицій етнічної символіки, а завершують статті, в яких розвінчують провокаційні вигадки, активно поширювані в умовах російсько-української гібридної війни як засіб інформаційної агресії для розпалювання конфліктів серед українських громадян. Ілюстративний матеріал підібрано на основі історичних оригіналів. У додатку – репринтне відтворення відомої збірки знакових публікацій науково-популярного журналу «Пам`ятки України» 1989 – 1990 років «Національна символіка».

 

 

 

Визвольна боротьба. Новітні часи: зб. ст. / упоряд. Р. Гунда. – Львів: Меморіал, 2021. – 496 с.

Збірка статей відомих учених і громадських діячів розповідає про боротьбу за незалежність, становлення і розбудову Української держави (всі історичні періоди).

 

 

 

 

 

 

Мартинюк С. Пишаюсь, що я – Українець, або Лелеки рідним гніздам не зраджують: літ.-худож. вид./ Сергій Мартинюк.– Київ: АртЕк, 2021. – 408 с.

Сергій Мартинюк веде свій родовід з Балтського краю, що на Одещині. Як він сам говорить – я народився в сонячній і вогнистій Землі. Це друга книга, яку видає Видавничий дім «АртЕк». Сергій Мартинюк, відомий український письменник, представляє своє нове літературно-історичне видання «Пишаюсь, що я Українець, або Лелеки рідним гніздам не зраджують». У автора оригінальний хід думок, особливе, мабуть, тільки йому притаманне, мислення з поєднанням фактів далекого і недавнього минулого із сьогоденням, простий і зрозумілий виклад.

 

 

 

Україна. Пам`ять боротьби: зб. ст.: наук.- попул. вид./ упоряд. Р. Гунда, А. Бережина. – Львів: Меморіал, 2021. – 560 с.: іл.

Герої не вмирають, вони йдуть у вічність, аби повернутися, нагадати про себе: іменем, світлинами, книгами, музеями, меморіалами…Збірка об`єднує матеріали й кольорові ілюстрації у розділах «Українська церква», «Збройна боротьба», «Культурний фронт» і «Старожитності». Серед авторів – Ліна Костенко, Андрій Курков, екзарх Вселенського Патріархату архієпископ Тельмісський Іов (Геча), Оксана Пахльовська, Тарас Чухліб, Лідія Орел. Яскраві Ілюстрації Ганни Бездоганної, Максим Рітуса, Анни Сенік, Юрія Косіна, Валентина Кондратюк й Андрія Бережини.

 

 

 

 Творці державного престижу: суспіл.-політ. вид./ авт.-упоряд. М. Главацький, Н. Наумова. – Київ: КМ-БУКС, 2021. – 568 с.: іл.

Перечитуючи деякі сторінки історії України, часом може здаватися, що багато подій перегукується із сьогоденням. Та це й не дивно – історія, як відомо, рухається по спіралі. І якщо ми, українці, вважаємо себе мудрим народом, то маємо враховувати досвід своїх героїчних предків, учитися на їхніх помилках і намагатися запобігати новим. Книга «Творці державного престижу» присвячена величним історичним постатям, з якими насамперед асоціюється становлення державності та незалежності України. Для широкого кола читачів.

 

Просмотров: 96 | Добавил: librari1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Серпень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн вього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0